idadjupman.blogg.se

If you want it, you can do it.

Kommer hålla fast vid denna ponnyn!

Träning Permalink0
Hur gick det idag då? Asså egentligen "ridmessigt" så gick det åt helvete - Corre är liksom halt. Så henne kunde vi inte rida på. Hon har fått en spark på vänstra innerbenet, bak. Men jag och Alva tänte ta ned henne i ridhuset så hon ändå fick röra lite på sig. Så medan den ena red Mimmi, barbacka eftersom hon inte skulle gå så hårt, gick den andra med Cornelia i grimma och grimmskaft. Jag och alva vill lära Cornelia lite "tricks" så vi ska lära henne att snurra runt på komando, asså att man säger snurra oc då ska hon snurra ett varv utan att man gör något och backa på komando och lite längre fram i tiden vill vi även lära henne att lyfta ena fram hoven bara man petar på den med tex ett spö.
 
Så vi har lagt upp som ett litet schema. Nu i början ska vi fokusera på att lära henne snurra. Vi vill inte göra henne förvirrad, så vi tar en sak i taget. När vi tycker att hon har uppnåt våra mål med snurren så ska vi lära henne att backa - hon kan redan backa när vi backar med henne, men vi vill liksom att hon ska kunna göra det när vi står stilla och bara säger backa. Och när hon lärt sig det ska vi lära henne det där med framhoven. Så efter varje träningspass sak vi ta ca 15 min åt att träna lite. Hon är väldigt lätt lärd så det är skit kul att lära henne saker, hon är liksom så nyfiken av sig :)
 
Men tillbaka till dagens pass... Vi övade både på snurren och backandet idag. Det gick sjukt bra! Är väldigt nöjd, hon är ju som sakt lätt lärd, men hon fattade snabbare än vad jag trodde. Efter 10 försök så gick det bättre än väntat. Då kunde hon det nästan (fast då drog vi lite i grimmskaftet).
Asså denna ponnyn tänker jag aldrig släppa! Jag kommer vara ute och gå med henne ända tills hennes sista andetag, jag och alva ska göra såå många oförglömliga minnen med henne!
 
Älskar henne <3

Sötisen bara följer efter, man behöver inte äns ha grimmskaft.


Ser ni hur vacker hon är? O jag har turen att få rida henne
Till top